• Gothia Cup 2023

Efter allt slit med att samla ihop pengar och dylikt är det återigen dags för säsongens höjdpunkt får man väl säga, Gothia Cup i Göteborg. För att det ska bli en trevlig upplevelse för alla så kommer vi ledare/tränare informera killarna lite vad det är som väntar och vad som gäller under veckan i Göteborg. Men det är likt 2022, vilket fungerade skapligt förra året med några få undantag. Följande punkter kommer vi gå igenom som vi tycker är viktiga och SKA följas. *Vi representerar IFK Tidaholm/Ekedalens SK både på och utanför planen på ett snyggt sätt under hela veckan. Vi ska ha ett bra beteende den tiden vi är där. * Tider för mat, samling, läggdags m.m SKA följas. Alla ska bl a vara tillbaka på hotellet Kl 22:00 på kvällen. *Går man ut på stan under fritiden så går vi inte själva, man meddelar också ledare ungefär vart man tänkt ta vägen. *Stölder och liknande förekommer under Gothia Cup, det ska man ha respekt för, så killarna får tänka sig för med värdesaker och liknande. *Allmän ordning på hotellrummet och vid matcher med kläder osv. Skräp efter sig plockar man upp och slänger. *Sedan är vi 19 spelare och vi får bara ha 18st anmälda till match. Vilket gör att nån eller några får stå över vid match. Vi kommer låta alla få spela, men alla kommer inte få spela lika mycket. Vi vill ju så klart att vi ska gå så långt som möjligt, men också att alla får speltid och känner sig delaktiga. *Vi vill att alla känner sig nöjda med veckan både fotbollsmässigt och vid sidan av planen när det är dags för hemfärd. *Skulle det bli problem med något kontaktar vi ledare föräldrarna. Detta va i grova drag vad som gäller för killarna. Bra om ni föräldrar också tar del av detta och även pratar med era barn om detta. Ledare som bor på hotellet är Jonny, Max Falk och Oscar Andersson. Sedan är Camilla och Edde på plats i Göteborg under veckan. Vid frågor kontakta nån av ledarna. Vi hoppas på en bra vecka i Göteborg med många blå/vita supportrar. Juniorlag 10 jul 2023 0kommentarer
  • IFK/ESK:s juniorer ångar på!

Efter dom inledande två matcher så har vi ytterligare spelat tre matcher. Resultatmässigt är det idel segrar och spelmässigt har det stundtals sett bra ut. Kort sammanfattning av matcherna. Trollhättans FK-IFK/ESK 1-3(1-1) Här rivstartar vi matchen med att tidigt göra 0-1 genom Fabian Fogelberg. Trots en bra start så gör vi ingen vidare första halvlek och kvitteringen kommer innan paus. I andra halvlek blir det något bättre, och vi går upp till en 3-1 ledning genom två mål av Obai. Det resultatet står sig matchen ut. -Trots en halvloj insats så vinner vi, men spelmässigt kan vi bättre, John gör dock några bra räddningar vilket va en anledning till att vi kunde vinna, trots en spelmässigt mindre bra insats, säger tränare Jonny Issa. IFK/ESK-Wargön 5-0(2-0) Här tog vi en tidig ledning, redan efter drygt 30 sekunder gör Wille 1-0. Efter det tidiga målet så var det chanser åt båda hållen ett tag. Wille gör 2-0 efter drygt 30 min som står sig halvleken ut, trots en mängd chanser för oss att göra mer mål, men skärpan saknades. I andra halvlek har vi bra koll på läget och till slut rinner siffrorna iväg till 5-0. Målskyttar i andra halvlek va Obai, och Rasmus 2. -Denna match tycker jag vi har bra koll på, vi är det bättre laget och trots en hel del missar, främst i 1:a halvlek, så kommer målen med jämna mellanrum i 2:a halvlek. En helt ok match av oss, avslutar Jonny. Lidköpings FK-IFK/ESK 2-6(1-4) Här rivstartar vi matchen och efter 15 min leder vi med 3-0 efter ett hat-trick av Wille. Spelmässigt så är första halvlek väldigt bra. Vi har bra fart och rörelse med boll, och jobbar även bra i defensiven. Innan halvlek gör Simeon ytterligare ett mål innan LFK reducerar innan paus. I andra halvlek får vi Mohammed utvisad efter en dryg timmes spel. LFK reducerar till 2-4, men i slutet springer vi ifrån till 2-6 genom två mål av Rasmus. -Vi gör framförallt en väldigt bra första halvlek, där vi spelmässigt gör den bästa halvleken i årets serie. Sedan har vi, trots utvisningen bra kontroll på matchen. En bra laginsats från samtliga avrundar Jonny. Nästa match är mot Oddevold 6 juni Kl 13:00 hemma. Juniorlag 27 maj 2023 1kommentar
  • Vinst hemma på Tidavallen

Vinsten i Vara följdes upp med ny seger i hemmapremiären mot Halvorstorp med 4-1(1-1). Matchen hann knappt börja förrän Halvorstorp gjorde 0-1 efter slarv i hemmaförsvaret. Inledningsvis så var bortalaget något bättre och hetare, men efterhand så kom vi in i matchen. Dock var planen svårspelad så det va ingen drömfotboll det bjöds på. Men kvitteringen kom innan paus på ett fint anfall där vi tog oss runt på vänsterkanten och från nära håll stötte Wille in kvitteringen. 1-1 i paus. I andra halvlek gjordes ett antal byten av oss och nya fräscha spelare kom in. Dock så hade vi tur en bit in i halvleken när domaren missade en klar straff för Halvorstorp. Matchen stod och vägde men genom två snabba mål runt 70:e minuten så avgjorde vi matchen. Först var det Josef Öhgren som på ett välplacerat skott gjorde 2-1 och kort senare utökade Alex Boulos till 3-1 efter en hörna. I slutet spikade Rasmus Karlsson slutresultatet till 4-1. -En tuff och rejäl match, där vi inte är nöjda med stora delar av första halvlek, särskilt första 20 min då Halvorstorp va bättre än oss. I andra blev det bättre och till slut så kunde vi gå ifrån och vinna rättvist. Dock gjorde den ojämna planen det svårspelat och bjöd in till många dueller, men vi är nöjda med segern och får jobba vidare på vissa saker avslutar Jonny Issa. Juniorlag 10 maj 2023 0kommentarer