CUP BLÅVITT

2011-11-15 21:05
IFK Tidaholm tvåa i CUP BLÅVITT
  • Uppdaterad: 2011-11-15 21:20

Efter många års uppehåll så drog Cup Blåvitt igång igen, denna nya upplaga spelades i Idrottshallen. Tidigare har cupen även spelats både i Forshallen och Sparbankshallen. IFK Tidaholms duktiga P16 slutade 2:a efter en rafflande final mot Husqvarna FF.

Inledningsmatchen spelades mellan värdlaget IFK Tidaholm och Tibro AIK, en match som slutade 2-0 till IFK.
Det spelades matcher från Kl14-01 under lördagen samt 07-18:30 under Söndagen.
   Det var ett stort publikintresse då läktaren nästan var fullsatt under hela turneringen.
Fin fotboll bjöds från de deltagande lagen och många fina mål gjordes.
  När det sedan var dags för kvartsfinaler så besegrade Kamraterna Vara SK efter en rafflande straffläggning där man distinkt satte alla sina straffar samtidigt som MAx Falk motade tre av Varas.
   När sedan IFK fick möta Alingsås IF i semifinalen så gjorde Tobias Andersson två snabba mål och förde upp hemmalaget i en 2-0 ledning.
   Alingsås fick dock in en reducering precis efter att IFK haft en boll dansande på Alingsås mållinje. Efter målet kunde inte gästerna hota ett mycket taktiskt hemmalag som tar sig till final där man skulle ställas mot Husqvarna FF.
   En final som Husqvarna snabbt går upp till 2-0 och finalen ser nästan klar ut när Tobias Andersson reducerar till 1-2 vilket skapar nerv, dock reder Husqvarna ut stormen och tar hem Cup Blåvitt 2011.
   Priset till bästa spelare i turneringen gick till Chia Caki Husqvarna FF.
Bästa målvakt i turneringen blev IFK Tidaholms burväktare Max Falk.
   Hemmalaget ska vara mycket stolta över sin prestation, IFK hade en 3: placering som bäst tidigare i tuneringens historia.
   Det har varit många engagerade personer i klubben som gjort det möjligt att starta upp cupen igen. Medlemmarna ska ha en eloge för sitt arbete.

Organisationen och en väl genomförd planering låg till grund för en mycket lyckad turnering.
   Cup Blåvitt återkommer 2012 och hälsar samtliga lag, domare och publik välkomna åter.

/Lukas Andersson

Skribent: Lukas Andersson