2018-10-06 19:55
Bra gjort Blåvitt, kval till tvåan väntar!!
  • Uppdaterad: 2018-10-06 19:55

När domaren Albert Mustafa efter 90 min. och lite övertid blåste av dagens match mot Holmalunds IF kunde vi samtliga blåvita andas ut och konstatera att kvalplatsen var i hamn efter 2-1 seger mot Alingsåslaget.

Det blev onödigt spännande i slutet av matchen sedan HIF med 10 man på planen helt onödigt fick reducera till 1-2 efter mycket passivt ingripande i vårt försvar En av gästernas spelare fick bryta in från högerkanten och avsluta med mål som följd efter taffligt försvarsspel minst sagt.

Innan dess hade Ninos bränt en straffspark i stolpen vid ställningen 2-0 och en jättechans att definitivt döda tillställningen. Vid straffsituationen fick gästerna en utvisning så allt såg stabilt och säkert ut även efter straffmissen.

Men vi redde ut det hela och tog till slut en mycket rättvis seger även om vi som brukligt är brände lite för många utmärkta måltillfällen. Även Holmen stack upp och oroade men då var John i målet på sin vakt.

Vi fick en viktig utdelning i slutet av första halvleken. Först satte Dennis ett riktigt klassikt DB mål när han dunkade in bollen i krysset helt otagbart. Målet föll i 40:e min. och Max följde upp med att nicka in 2-0 i halvlekens absolut sista sekunder. Jag såg att uret tickade iväg för paus och tyckte att killarna drog ut på tiden innan hörnan slogs. Jag sa för mig själv:"se för h-e till och slå hörnan de´e´ju en hyfsad målchans". Och som tur är hann Rasmus slå hörnan och Max gick upp satte 2-0 målet. Och direkt efter avspark ljöd domarens pipa för halvtid. Mycket bra tajming där.

Nu har vi nått vårt mål som topp tre med råge. Verkligen skönt att vi inte torskade på en kvalplats för andra året i rad. Jag hade tänkt några olika varianter betr. dagens resultat i toppen men absolut inte det som skedde i dagens matcher. Nu visade det sig att vi hade klarat kvalplatsen även vid ett kryss. Trollhättans Bois spelade oavgjort i Götene och Gerdsken föll oväntat hemma mot IFK Skövde. Nerverna höll tydligen inte för samtliga lag i dag. Tufft för Götene och IFK Skövde att degraderas efter bra insatser.

Matchen gick hårt åt våra grabbar i dag. Dennis sträckte sig tidigt i första halvlek men fullföljde hela halvleken och kunde trots detta sätta det viktiga ledningsmålet. Även Simon och Daniel haltade betänkligt efteråt så det blir en tuff vecka att få samtliga återställda till första kvalmatchen mot Västra Frölunda nästa lördag. Av de rapporter jag fått är det sämst läge för Dennis.

Nu laddar vi upp för första kvalmatchen men först kollar vi U-laget på måndag som vid händelse av seger mot Fagersanna tar seriesegern i Utveckling Elit Östra.

Som ni ser ett mycket bra facit för IFK i nuläget. Och som kanske kan bli ännu bättre.