2018-06-17 16:03
Kämpastark krigarinsats tog IFK till serieledning!
  • Uppdaterad: 2018-06-17 16:03

IFK tog en blytung trepoängare i går när man vann seriefinalen mot Lidköpings FK med 1-0 efter samma paussiffror.

Det var rejäla glädjescener på vallen i går när slutsignalen äntligen ljöd efter ca 97!! min. spel. I och med segern återtog vi serieledningen som vi tillfälligt lånade ut ett par dar till Melleruds IF.

Det blev som sagt en stenhård match ute på Tidavallens utmärkta gräsyta. LFK började oerhört starkt och dominerade rejält första halvtimmen och där man också skapade ett par tre vassa målchanser. Men vårt starka försvar med John i spetsen höll tätt med både tur och skicklighet.

Därför kom vårt ledningsmål i 35:e min. kanske lite ologiskt med tanke på matchbilden. Limpan serverar Dennis som dyker upp högerkanten och slår ett väl avvägt inlägg och där dyker Ninos upp och nickar upp bollen i krysset. Ett myckert vackert mål från början till slut.

-Jag kände när bollen lämnade foten att den här sätter vi sa också DB efteråt.

Målet gjorde att LFK:s press bedarrade och vi gick till pausvila med en viktig 1-0 ledning.

Andra halvlek jämnade spelet ut sig och IFK var med i matchen på ett helt annat sätt än i första. Både lagen skapade chanser, vi hade jätteläge att döda tillställningen med ett 2-0 mål när George efter en jätteraid på högerkanten frispelade Dennis i boxen men skottet blockades. Ninos ryckte vid flera tillfällen på andra kanten och skapade ett flertal tillfällen. LFK höll på att kvittera på övertid men firma John och George lyckades gemensamt undvika en kvittering

Och till slut utbröt jublet på vallen när domaren äntligen blåste av matchen efter en rejäl pärs särskilt större delen av första halvlek. LFK visade då att dom är det absolut bästa laget vi mött hittills i år.

LFK har efter vad jag förstår en vision av att spela högre  upp i seriesystemet om något/några år. Årets säsong i trean ska tydligen bara innebära en transportsträcka för avancemang uppåt. Kan så bli också, det får framtiden utvisa.

Däremot bör laget med Nordmark i spetsen ta till sig lite hövlighet. Det ser inte bra ut när ett antal spelare lämnar planen utan att tacka motståndarna för matchen. Jag höll på att skriva att det är sämre än div. 6 men jag tror det är sämre än så. I sexan är jag säker på att man tackar varann efteråt oavsett om vann vinner, spelar oavgjort eller förlorar.

Forza IFK! Redan på onsdag väntar Holmalunds IF på Brogårdsvallen!