2018-05-11 12:48
Gräspremiär på Tidavallen och blytung trea mot serieledarna!!!
  • Uppdaterad: 2018-05-11 12:48

Serieledarna Gerdskens BK undrar säkert vän av ordning. Ja, så var det innan matchen men inte längre. Gästerna fick åka hem till Alingsås med en 0-1 förlust i bagaget. Och kunde också konstatera att våra blåvita kamrater nu toppar tabellen med GBK på andra plats. Om än ska tilläggas kanske tillfälligt eftersom Lidköpings FK möter IFK Skövde FK idag och Melleruds IF spelar mot Trollhättans Bois. I kväll vet vi mer för då har samtliga lag spelat fem omgångar.

En viktig seger således i går och som betyder att vi är med uppe i toppskicktet. 5 matcher spelade, 3 vunna, 2 oavgjorda och fortfarande obesegrade är naturligtvis ett mycket bra facit. Jag kan i alla fall inte på rak arm påminna mig en start likt årets.

Det var otroligt varmt i går egentligen lite för hett och dessutom tidig matchstart kl. 14. Så värmen inverkade säkerligen på spelet men vi gör en habil insats och vinner rättvist. Vi dominerar bollinnehavet och skapar de vassaste målchanserna. Gerdsken satsar som vi känner till mycket på långbollar till den irrationelle Fredrik "Fronken" Johansson som är en ständig oroskälla för samtliga motståndarförsvar i serien.

Vårt segermål kom i 27:e min. när Ninos placerade in bollen efter det att gästernas målvakt först dubbelräddat skott från både Dennis och Jesper V.

Under en period på 6-7 min. i andra halvlek dömdes tre mål bort för offside, två för oss och ett för GBK. Gästerna fick med ca 10 min. kvar "Fronken" utvisad när han fick sitt andra gula kort. Vi fick i slutet av matchen ett antal omställningsläge men samtliga rann ut i sanden. Skönt när slutsignalen ljöd och vi kunde konstatera att vi tagit en odiskutabel och rättvis trepoängare.

-Eller som Dennis sa efteråt: De här va helt enkelt en dag på jobbet!Så sant, så sant!

Nästa lördag drar vi till Jönköping för möte med IF Haga som bergis är revanschsugna efter gårdagens förlust mot Holmalunds IF.