2018-05-05 16:27
En poäng i Götene borde varit tre!!
  • Uppdaterad: 2018-05-05 16:27

När Bengtsson rattade hem sin Kia Sportage från Götene i går kväll var vi långt ifrån nöjda med utgången av matchen. Matchen mot Götene IF på Västerby slutade oavgjort 2-2 (1-1).

Det är bara ett lag som kan känna sig nöjda med slutresultatet och det är Götene IF. IFK skapade massor, massor av kvalificerade målchanser som sumpades och gjorde alla tillresta blåvita frustrerade. Götene spelade som vår tränartrojka visste om och som diskuterats innan matchen. Dvs långa bollar på Bengt. låååånga inkast samt  att satsa mycket med inlägg på fasta situationer.

Och hemmalagets mål kom på så sätt vid båda våra baklängesmål. Första på en frispark en bit in på vår planhalva och in i boxen och där domaren efter en minst sagt 50/50 situation pekade på straffpunkten och samtidigt delade ut en varning till Max Falk. Rätt eller fel vet jag inte men sånt här slutar i regel att försvarande lag blir drabbade.

Vår dominans fortsatte och nya lägen skapades och till slut föll den rättmätiga kvitteringen. Jesper Vulevity och Dennis Bergström övermannade GIF försvaret i ett 2 mot 3 läge och Vulle spelade till slut fram Dennis som satte bollen i nät. Oerhört viktigt i 44 min. precis före pausvilan.

I andra fortsatte vi trycka på och med drygt 20 min. kvar fick vi en frispark precis vid straffområdesgränsen. Skit samma frispark eller straff tyckte säkert Dennis och satte bollen hur säkert som helst i bortre hörnet, återigen en klassfrispark från nr. 10.

Tyvärr så kom kvitteringen alldeles för snabbt, bara några min. efteråt. Efter ett inkast följde ett inlägg som avslutades med en nick i mål  och plötsligt 2-2.

Vi hann med att missa ytterligare några bra tillfällen bl.a fick vi ett tvivelaktigt mål bortdömt för offside. Men hemmalaget fortsatte med att pumpa in långbollar och inlägg i vår box och skapade på så sätt nerv i slutskedet av matchen.

2-2 således till slut, bra trots allt. Vi är obesegrade efter 4 omgångar och spelet börjar sitta. I går spelade vi på gräs som av naturliga skäl inte var ok. Men vi skapade chanser och så länge vi gör det är jag inte det minsta orolig.

På torsdag (Kristi Himmelfärdsdag) spelar vi hemma på vallen mot Gerdskens BK som i dag spelade 1-1 mot IF Haga. GBK leder serien efter 4 omg. bl.a 2 poäng före oss så det blir perfekt att ge dom första nederlaget när dom kommer hit.