2018-11-04 17:51
Starkt IFK fixade avancemang till div. 2!!!!!!!!
  • Uppdaterad: 2018-11-04 17:51

När slutsignalen ljöd på Nysätra IP i Trollhättan i går eftermiddag utbröt ett jubel utan dess lika både på planen och bland ca 100 talet blåvita anhängare.

Vi kunde med glädje konstatera att grabbarna hade lyckats med den bedrift som vi önskat oss hela veckan.  Matchen slutade 4-1 till blåvitt efter pausledning med 2-0.

Vi har hela veckan pratat om förutsättningarn inför returmötet efter förra veckans 1-1 på Tidavallen. Det som var helt ofrånkomligt var att vi helt klart var tvungna att göra mål.

Och matchen kunde inte börjat bättre. Redan i sjätte minuten tar vi ledningen när Dennis forcerar in bollen och samtidigt krockar med den ena målstolpen så att hela målställningen gungar. Linus slog en cross till Rasmus som fintade bort sin back och slog en passning rakt framför mål och där dök han upp skyttekungen. Ett vackert mål från början till slut och naturligtvis en drömöppning. I detta läget måste hemmalaget göra två mål för att vinna under ordinarie tid.

Och när Dennis slog till med sitt 2-0 mål efter 23 minuter såg det onekligen bra ut. Jag såg att DB drog sig ut en bit från försvarsboxen vid en vänsterhörna och där fick han till en riktig kanonträff när bollen hamnade perfekt för honom. 2-0 och ett riktigt klassiskt Dennis mål.

Vi höll den uppgjorda taktiken perfekt. Skoftebyn hade precis som i första mötet mycket boll men skapade inte så värst många målchanser. Och när det dök upp något stod John i vägen, han har varit en klippa under de här fyra kvalmatcherna. Halvtid och 2-0 ledning

I 53: e minuten fick hemmalaget till en reducering till 1-2 men vårt utgångsläge var fortfarande bra. Vi visste naturligtvis om att även 2-2 är ett gångbart resultat för oss.

Och precis innan hade vi ett jätteläge att döda matchen när vi fick två man fria från mittlinjen men chansen rann tyvärr ut i sanden. I stället för 3-0 så fick sen Skoftebyn en jättechans att kvittera till 2-2 när man fick en totalt feldömd straff. Man kan säga att rättvisan ändå fick sin vilja eftersom straffsparken sattes utanförJohns vänstra målstolpe.Skoftebyn tryckte på framåt med precis allt och vi fick bra läge för omställningar. Efter drygt 70 min. hittade Ninos fram till Dennis som hårt trängd smekte in bollen stolpe in. Nu började vi få div. 2 vibbar på läktaren.

Även när Adde drog på sig sitt andra gula kort med ca kvarten kvar kändes det speciellt oroligt. Ninos fullbordade sedan den perfekta lördagen när han drog till och snyggt satte vårt fjärde mål.

Och sen bröt en enorm jubelorkan ut. Planen intogs av blåvita supporters som vill gratta grabbarna till den helt perfekta matchen och till det historiska div. 2 avancemanget.

Hela laget gör en allt igenom perfekt match och följer den taktik som hade bestämts. Det går dock inte att bortse från vår skyttekung/ikon som i sin sista match skjuter upp oss till tvåan genom sina tre mål. Snygga mål och verkligen inga tillfällighetsmål.

Jag sällar mig till skaran och tackar för en otroligt fin genomförd säsong med de avslutande kvalmatcherna som grädde på moset. I fjol var vi nära, i år gick vi hela vägen.

Ses i tvåan säsongen 2019.