2018-10-27 19:56
Oavgjort i "halvtid" i dubbelmötet mot Skoftebyns IF!
  • Uppdaterad: 2018-10-27 19:56

I mitt inlägg i fredags bedömde jag risken som stor att vakna med ett vitt snötäcke på marken lördag morgon. Och tyvärr fick jag rätt. Man kanske borde söka sig till SMHI. Genom snöfallet blev vi tvingade kan man säga att spela på konstgräset något som vi inte hade  räknat med i den första kvalmatchen mot Skoftebyn, ett lag som spelar mycket på detta underlag.

Matchen kunde dock spelas efter hårt arbete hela förmiddagen med att forsla bort all snö från planen och som vid avspark kl. 14 bjöd på en hyfsad plan.

Vi höll på att få en drömstart när Dennis redan i 4:e minuten var ytterst nära att ge oss ledningen men bollen rensades undan alldeles i närheten av det öppna målet.

Gästerna med mycket div. 2 rutin hade ett rejält bollinnehav utan att skapa några direkta målchanser. Man skapade som mest en hel del inåtskruvade hörnor som skapade viss oro i vårt.försvar. Men John i målet var säkerheten själv och gjorde även en kvalificerad räddning när en Trollhättespelare kom ren i målområdet.

Närmast mål var Patrik när han efter ca 35 min. träffade perfekt med en nick på en hörna från Rasmus. Bollen tog i krysset och hade blivit ett riktigt drömmål och hade dessutom gett oss en viktig ledning.

0-0 i halvtid, mer bollinnehav för gästerna men 2-1 i högoktaniga målchanser för oss.

Skoftebyn pressade på i början på andra men i 56:e min. hittade Dennis fram till Linus i en omställning. Limpan höll undan en försvarare och rullade iskallt in ledningsmålet.

Tyvärr höll vi ledningen bara i ett par minuter innan kvitteringen föll. En tilltrasslad situation där John först gjorde en makalös räddning slutade med en nick som gick precis, precis över mållinjen. I alla fall enl assisterande domaren.

Resten av speltiden böljade spelet fram och tillbaka utan att något av lagen skapade några heta målchanser. Den utmärkta och jämna matchen slutade således med ett kryss och 1-1 och en oviss retur väntar i Trollhättan nästa lördag. Vi är definitivt med i racet men vi måste efter gästernas bortamål göra minst ett mål för ta steget upp i tvåan. Skoftebyn klarar sig på oavgjort resultat men bara på 0-0. Så det gäller att göra mål på lördag och det kommer vi att göra.

Innan matchens början avtackade vi en av våra allra största spelare genom tiderna nämligen Dennis Bergström. DB10 som jag kallar honom har skämt bort oss ända sen debuten som 17 åring år 2006 med att fullständigt ösa in mål och har sen dess varit ohotad i skytteligan år efter år både hos IFK och i div. 3. Dennis fick i det kalla vädret en värdig avslutnng med present och blommor. Och jag vet att IFK på något sätt kommer att se till att använda honom i organisationen i framtiden.

Efter uppvaktningen av DB följde en tyst minut för 3 riktigt stora IFK:are som lämnat oss helt nyligen nämligen Ernst "Sigge" Persson, Gun Karlsson och Per-Olof Pettersson.

Nu tar vi returen på lördag! FORZA  IFK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!