Hoppa till sidans innehåll

Uttåg ur DM F16 med flaggan i topp!

2018-05-08 22:57
  • Uppdaterad: 2018-05-08 22:57

Falköpings KIK - IFK Tidaholm F15 2-1 (0-0,2-1)

Tuff borta match mot ett duktigt och äldre Falköpingslag. Falköping tar som väntat taktpinnen och styr spelet och är laget som har det större bollinnehavet. Vi är lite väl fyllda med respekt för de störra och något mer initiativtagande motståndarna. Trots det stora övertaget i bollinnehav, skapar Falköping ett fåtal farliga målchanser, men de få är desto farligare, och Tova i målet spelar verkligen på topp  och håller oss kvar i matchen. I slutet av halvleken har vi jämnat ut bollinehavet och kommit upp i ett mer aggresivt spel. Halvleken slutar kanske inte rättvist 0-0. Inför andra pratar vi om att vara mer tuffa i närkampspelet och att orka, våga och vilja trygga på med hela laget när vi anfaller. Matchbilden blir förändrad och nu är det två lag som spelar jämt med varandra. Nu är det vi skapar målchaner och kan efter ett inlägg av Linnea och hands av motståndare in i mål, ta ledningen. Sett till andra halvtlek rättvist men inte sammantaget. Vi får vind i seglen och självförtroendet ökar och därmed kreativiteten, Corre blir fint framspelad och kommer fri mot en duktig målvakt som kan avstyra en stor möjlighet att kanske punktera matchen. Falköping bli stressade och går ner på tre i backlinjen och vipps har de med lite "tur" gjort 1-1. Nu svänger matchen till fördel Falköping som etablarar ett hårt tryck på oss. Vi mäktar inte riktigt med och segermålet kommer med 10 minuter kvar att spela. 

Vi gör framför allt en riktigt bra andra halvlek och visar att vi räcker långt även mot ett äldre och duktigt tjejlag. Extra plus till Elvira som visar att hon galant behärskar en ovan vänsterbacks position. 

Vi lägger en lärorik match till handlingarna och går in två veckors intensiv träning innan vi skall ta oss an den nya bekantskapen Sjömarkens IF på bortaplan den 19 maj.

Nu kör vi!

/ledarna

Skribent: Johan Dahlström
Epost: Adressen Gömd
IFK Tidaholm - Flickor, Div 3 Västergötland U15 - Kompisligan
Tidavallen
522 30 Tidaholm
Telefon: 0502-100 44
E-post: This is a mailto link

 

Här hittar ni Blå Tråden!! 

 bla-taden-2016-.pdf 

 

 

Postadress:
IFK Tidaholm - Fotboll
Tidavallen
52230 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 0502-100 44
E-post: This is a mailto link