Hoppa till sidans innehåll

Fantastisk säsong snart till ända

2017-09-29 17:24
  • Uppdaterad: 2017-09-29 17:24

Med en match kvar att spela av säsongen så har det blivit hög tid att sammanfatta utomhussäsongen.

Vi började säsongen i Mars/April med att spela gruppspel i DM där vi gick obesegrade genom alla matcher efter tre raka segrar.

I 1/16-finalen besegrade vi sedan Fagersanna/Mölltorp med 4-1.

I 1/8-finalen ställdes vi mott Skövde KIK som var ett topptippat lag i division 1, här står vi upp riktigt bra och förlorar bara med 0-2 efter en heroisk insats av våra tjejer, Skövde hade nog räknat med att vinna betydligt enklare än vad man tillslut gjorde.

Inför seriestarten så var vår och föreningens målsättning att vi skulle klara nytt kontrakt i division 2, och nu med endast en match kvar så kan vi konstatera att kontraktet är säkrat sen lång tid tillbaka och laget har spelat ihop smått osannolika 29 poäng och vi har ytterligare chansen på tre poäng nästa vecka i sista matchen mot Skara borta, detta är långt mycket bättre än vad vi vågat drömma om inför säsongen.

Tjejerna har vunnit alla matcher de på förhand var tvungna att vinna för att slippa bli indragna i bottenstriden, sen har dom även lyckats skrälla till sig lite segrar under säsongen, bland annat Friscopojkarna hemma.

Vi tränares filosofi denna säsongen har varit att rulla bollen på backen och spela en så attraktiv anfallsfotboll som möjligt och med 37 mål gjorda framåt så tycker vi att ni tjejer har tagit till er detta spelsätt på ett mycket bra sätt.

Stundtals har tjejerna också visat upp ett bländande passningsspel på plan där dom verkligen rullat bollen inom laget.

Laget har också stått för några inponerande upphämtningar under säsongen och då tänker jag framförallt på 0-2 till 2-2 borta mot Ulvåker samt 0-2 till seger 3-2 borta mot Arentorp, något som får ses som bragdartade insatser från vår sida.

Vi har även fått se många yngre tjejer födda 01-03 göra debut i A-laget och gjort det på ett föredömligt sätt, man har gått in och varit totalt orädda trots att man mött betydligt större tjejer än sig själva, och det är fantasiskt kul att se hur dom alla har utvecklats under säsongen som varit.

När vi blickar framåt i tiden och tittar på framtiden så är det klart att Zvonko slutar som tränare efter säsongen, och jag själv har inte bestämt mig till 100% hur jag kommer att göra nästa säsong, men jag kommer bestämma mig inom de närmsta veckorna.

Oavsett vad som händer så får vi tränare tacka alla er tjejer för en utmärkt genomförd säsong och det har varit riktigt roligt att följa er framfart på plan från bänken.

Skribent: Lukas Andersson
Epost: Adressen Gömd
IFK Tidaholm - Div 2 Norra Götaland Damer
Tidavallen
522 30 Tidaholm
Telefon: 0502-100 44
E-post: This is a mailto link

HittaHit3

Antal besökare sedan 17/9-11

  räknare

Postadress:
IFK Tidaholm - Fotboll
Tidavallen
52230 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 0502-100 44
E-post: This is a mailto link