2017-10-01 21:14
0-1 förlust och kvalchansen borta!
  • Uppdaterad: 2017-10-01 21:14

IFK fick i dag utomordentlig hjälp från kamratkollegan IFKFalköping som hjälpte oss genom att klart besegra Gerdskens BK.

Men vi lyckades inte själva att ta hem den nödvändiga segern mot Ulricehamns IFK. Efter en total speldominans med massor, massor av målchanser hände det som absolut inte skulle få hända. Ulricehamn nickar in 0-1 med ca 10 minuter kvar.

I detta läget måste vi alltså göra två mål för att knipa kvalplatsen. Men det var inte vår dag vad det nu berodde på och minuterna sprang ifrån oss alltmedan frustrationen spred sig både på plan och bland alla blåvita supporters.

När slutsignalen ljöd kändes en enorm tomhet över att vi inte kunde hantera den här viktiga matchen på ett bättre sätt.

Det är ofattbart att vi inte lyckades göra ett enda mål på redan nerflyttningsklara U-hamn som inte hade något att spela för. Men dom skall ha heder för sin insats, kämpade och gjorde det svårt för oss hela matchen. Dessutom hade dom planens bästa spelare i sin målvakt som tog precis allt.

Nu tog Gerdsken kvalplatsen trots en svidande 0-4 förlust mot IFK Falköping. Undrar hur det känns för dom att gå in i ett kvalspel efter en del förluster på sistone och med hela 8 minus mål i målskillnad. Det grämer mig att vi inte kunde sno på dom på kvalplatsen men fotbollen kan vara grym.

När vi summerar säsongen får vi ändå besinna oss mitt i all besvikelse. Vi har gjort en kanonsäsong och och kniper en jättefin tredjeplats, den bästa under den här sexåriga div.3 sejouren.

Det borde bli en målsättning att ta ytterligare ett steg nästa säsong. Lokalderby och länsderby stup i ett kan man hoppas på om vi får en sån serieindelning.

Stort tack grabbar för en toppensäsong, ni föll med med flaggan i topp och som hängiven IFK:are är jag tillsammans med många andra stolta över er och säsongen 2017.